Nieuws

September 2018

Op 28 september zal het Van Dam Huis officieel geopend worden. U bent van harte uitgenodigd. Op zaterdag 29 september is er een open dag, u bent dan van harte welkom van 10 uur tot 16 uur. Voor het programma van vrijdag: hier en voor zaterdag: hier. 

Juli 2018

Het Van Dam Huis is af! In het weekend van 27-29-29 juli gaan we verhuizen, om op 30 juli de deuren te openen op onze nieuwe locatie: Prinsen Bolwerk 3B, 2011 MA Haarlem. Op die datum gaat ook onze nieuwe website online: www.vandamhuis.nl 

 

Juni 2018

De vierde en laatste aflevering is nu ook af! U kunt een mooi voorproefje krijgen van hoe het gebouw er straks van binnen uit zal zien. Ook deze aflevering is weer te zien via youtube

 

 

Mei 2018

 

De derde aflevering over het Van Dam Huis is af. U kunt de aflevering nu bekijken via youtube. 

 

Februari 2018

 

Twee heugelijke berichten:

1. Aflevering 2 van de film over het Van Dam Huis is af! U kunt deze nu bekijken via ons youtube kanaal. In aflevering twee is de architect uitgebreid aan het woord over het ontwerpproces.

2. Het hoogste punt is bereikt! Dit vieren wij op dinsdag 6 februari van 12.30 uur tot 13.30 uur. U bent van harte welkom. 

November 2017

Na de bouwvak is de bouw plots heel snel gegaan. Inmiddels staat de hele eerste verdieping al en wordt komende week de vloer van de tweede etage gestort. Dan kunnen ook daar de muren worden opgetrokken. De contouren van het nieuwe gebouw worden daardoor steeds zichtbaarder! 

In de fotogalerij kunt u de bouw volgen, we maakten daarbij dankbaar gebruik van de foto's die Jan Verhoeven via instagram met ons deelt.  

 

Juli 2017

Groene Mug komt ook. 

We zijn verheugd dat ook de Groene Mug aanwezig zal zijn bij de eerste paal viering. Omdat we het eerste duurzame gezondheidscentrum van deze regio, en misschien wel van heel Nederland, zijn, hebben we de groene mug bereid gevonden te komen. 

We hopen van harte dat u ook in de gelegenheid bent om - uiteraard per fiets of OV - te komen.  

Laatste nieuws !

De eerste paal wordt op 19 juli 2017 om 12.15 uur gevierd! We zijn verheugd te kunnen vertellen dat de wethouder met de portefeuilles Wmo, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed, de heer Jur Botter, bereid is om dit met ons te doen. Hij zal het officiele startsein geven van de bouw. Daarnaast zal ook de derde klas (groep 5) van de Vrije School Kleverpark aanwezig zijn om de feestelijkheden luister bij te zetten. U bent van harte uitgenodigd !

Eerste paal !

Op hele korte termijn gaat de eerste paal de grond in. Zoals het er nu naar uitziet wordt dit op woensdag 19 juli. Houd de bouwbrief en deze pagina in de gaten ! 

 

Juni 2017

 

Groenverklaring

Op 21 juni kwam het verlossende bericht: we hebben de groenverklaring! Een groenverklarting betekent dat we bijzonder duurzaam gaan bouwen en het levert 0,5% rentekorting op over een bedrag van € 765.000. We hebben veel moeite gedaan om duurzaam te zijn en we zijn heel blij met deze prestatie!

Volg de bouw!

Via het instagram account van Jan Verhoeven kunt u de bouw dag voor dag volgen. 

 

April 2017

 

Bezwaar afgewezen.

Het bezwaar dat tegen het verlenen van de omgevingsvergunning was ingediend, is vandaag door de rechtbank ongegrond verklaard. Dat betekent dat de vergunning nu definitief is en we echt met de bouw kunnen beginnen.

 

Het Haarlems Dagblad besteedde ook aandacht aan het proces. 

 

Februari 2017

Vergunning is binnen !

De omgevingsvergunning is verleend ! De bouw kan beginnen !!

 

December 2016

 

Aanbesteding

De aanbestedingsprocedure is afgerond ! Van de 5 inschrijvers bleek bouwbedrijf J Nat uit Stompetoren de beste inschrijver. Omdat ook deze inschrijving ruim boven het bouwbudget ligt, is er nog wel een hoop werk aan de winkel.

 

November 2016

 

Vergunning ligt ter inzage.

De omgevingsvergunning voor de nieuwbouw ligt ter inzage en eventuele zienswijzen kunnen tot 22 december kenbaar worden gemaakt.

 

Oktober 2016

 

Laatste plattegronden

Benieuwd hoe de plattegronden zich ontwikkelen? U kunt ze hier per etage bekijken. 

 

Begane grond

Eerste etage

Tweede etage

Derde etage

 

Augustus 2016

 

ANBI-status toegekend

Vlak voor de zomer kregen wij het heugelijke nieuws dat de stichting 

antroposofisch centrum haarlem erkend is als een instelling voor algemeen

nut. Hierdoor zijn eventuele giften en legaten vrij van  schenkingsrechts en

voor de donateur aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Wilt een schenking

doen dan kan dat het makkelijkste op www.steentje-bijdragen.nl

 

 

Juli 2016

 

Nieuwe ontwerp klaar !

De afgelopen maanden is er hard gewerkt door de architect. Dat heeft geresulteerd in een heel nieuw ontwerp, waarbij met name het gebouw aan de singelkant stevig veranderd is. In het pdf bestand kunt u de plattegronden bekijken en ook de gevelaanzichten.

In de zomer zullen we de vergunningen en aanbesteding voorbereiden, zodat dat na de zomer zijn beslag kan krijgen.

 

pdf ontwerp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juni 2016

 

Bestuur tekent hypotheekovereenkomst. 

Tijdens de bestuursvergadering van 3 juni jongstleden tekenden Laurens Putter, voorzitter en Christof Zwart, penningmeester, de hypotheekovereenkomst met de Triodosbank. Namens de bank had Sander Kooiman taart meegebracht om het moment feestelijk te omlijnen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maart 2016

 

Haarlems Dagblad bericht over ontwerp. 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Januari 2016

 

Het bestuur wenst u een voorspoedig en gezond 2016 !

Er wordt, ondanks de feestdagen, hard gewerkt aan de voortgang. De voorbereidingen voor de verkoop van de panden (Floraplein en Prinsen Bolwerk) zijn in volle gang, we zijn in overleg met de banken voor de financiering en er is alweer een iets gewijzigde plattegrond. 

In 2016 gaan we dan echt starten met de bouw. Een traject dat begon met het bieden op het kavel, in oktober 2012, wordt dan echt concreet zicht- en tastbaar. 

Het bestuur verheugt zich op deze nieuwe fase, waarin ongetwijfeld nog een hoop hobbels komen maar ook een fase die tot iets heel moois gaat leiden!

 

Voor de laatste versie van de bouwtekening vindt u hier het pdf. 

 

 

November 2015

 

Uw medewerking gevraagd:

Wij willen graag weten wat u van onze plannen vindt en of u daaraan een bijdrage zou willen leveren. We zouden het daarom erg op prijs stellen als u de enquête zou willen invullen. Klik hier voor de enquête. 

 

Voorlopig ontwerp gepresenteerd!

Op 17 november presenteerde de architect het voorlopige ontwerp. In de slide-show op de beginpagina ziet u het al voorbijkomen, bekijk het hier in alle rust !

 

Bekijk de foto

 

 

Oktober 2015

 

Voorlopig ontwerp vordert!

Inmiddels is de ruimtelijke indeling zo goed als rond. De architect is nu bezig met het ontwerp van de gevel. Vooralsnog liggen er twee voorstellen, maar er kan nog van alles veranderen. Het voorlopig ontwerp zal op 17 november gepresenteerd worden aan de toekomstige gebruikers.

 

U kunt hier de pdf inzien. 

 

 

Juli 2015

 

Structuurontwerp klaar.

De architect heeft het structuurontwerp af! Alle gebruikersruimtes hebben hun plekje gekregen in de nieuwbouw. Ook de onderlinge relaties zijn vastgelegd. Het structuurontwerp is voor de architect het uitgangspunt voor een voorlopig ontwerp. 

Op 1 juli werd het structuurontwerp gepresenteerd aan alle toekomstige gebruikers. 

 

U kunt hier de pdf van de architect inzien.

 

 

Februari 2015

 

Overdracht van de grond.

Met een hypotheek van de IONA stichting hebben we vandaag de grond van de gemeente Haarlem gekocht. De overdracht bij de notaris werd daarna gevierd door een etentje van het bestuur. Na 10 jaar van zoeken naar een geschikte locatie is dan nu de fase van zoeken echt afgesloten.

 

 

Januari 2015

 

Heugelijk nieuws!! 

Vandaag, 14 januari 2015, is het koopcontract met de gemeente getekend! rond 13 februari verwachten we de overdracht van de grond bij de notaris. Een nieuwe fase kan beginnen!

 

 

December 2014

 

Milieu-afspraken

Op 5 december hebben we van de afdeling milieu de laatste stand van zaken met betrekking tot de vervuiling van de grond besproken en vastgelegd. Er zijn nu geen belemmeringen meer om tot de aankoop van de grond over te gaan. Nu wordt de laatste hand gelegd aan het koopcontract en kan de koop voorbereid worden!

 

 

  • Instagram Social Icon